Manager Marketing & Communication

Beesd
Other details
Match criteria
 • Gelderland
 • Vast

Industry

Onze opdrachtgever is een leverancier van vrachtwagens, bestelwagens en vrachtwagen gerelateerde producten en een belangrijke speler in elektrische mobiliteit in een snel ontwikkelende transportsector. De organisatie vindt het belangrijk om bij te dragen aan het welzijn van onze planeet. Zij doen dit onder andere door hun klanten te helpen de overstap naar schone energie te versnellen. Zij bieden jou de kans om deze reis tot een succes te maken.

Wil jij een rol spelen in deze transformatie binnen een internationale organisatie met de kans om een sterk Marketing- en Communicatie team op te bouwen voor het hoofdkantoor in Beesd, dan is dit de kans!

De Manager Marketing & Communication is verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van alle strategische en tactische marketingcommunicatie campagnes voor het gehele product- en dienstenaanbod van het bedrijf om alle commerciële doelstellingen van de marktonderneming te ondersteunen. Je wordt verwacht deze activiteiten samen met het MarCom-team, lokaal en met het hoofdkantoor, te organiseren, coördineren, uit te voeren en te promoveren.

Job description

De Manager Marketing & Communication is verantwoordelijk voor het merk en identiteit. De Manager zorgt voor een goede samenwerking met de dealers om vervolgens een sterke customer journey en klanttevredenheid te ontwikkelen.


De belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:


1 Marketingstrategie & Imago
Strategisch samenwerken met alle afdelingen om een "go-to-market strategie" te ontwikkelen voor alle bestaande en nieuwe producten & diensten met nieuwe ideeën gebaseerd op onderzoek. Ontwikkel een lange-termijnstrategie voor Marcom en imago bewustzijn en communiceer deze met de dealers. Je analyseert ook het resultaat van de Heavy Trucks Survey en bepaalt een aanpak om de resultaten te verbeteren.

2 Campagnes & Public Relations
In samenwerking met Sales en After Sales voer je online promoties uit om de producten en diensten zichtbaar te maken op de markt. Je bent ook verantwoordelijk voor de implementatie en opvolging van lokale en centrale campagnes.
Het onderhouden van nauw contact met de pers is cruciaal om de zichtbaarheid van de organisatie op de markt te verhogen en om de doelgroep op de hoogte te houden van ontwikkelingen op de markt. Samen met het team bereid je persberichten voor en organiseer je evenementen en bijeenkomsten voor de pers om ons merk te promoten.

3 Online Marketing
Een van de redenen waarom online marketing traditionele marketingkanalen overneemt, is de mogelijkheid om in real-time te communiceren met de doelgroep. In samenwerking met de Online Marketeer in jouw team, breid je de samenwerking met social media-influencers uit om het bereik en kracht van het bedrijf te vergroten met directe social media-inspanningen en verschillende sociale netwerken.
De doelgroep moet benaderd worden via mailings, intranet, nieuwsbrieven, filmproductie, Social Media, enz.

4 Evenementen & Dealer Ondersteuning
Met ondersteuning van de mensen in jouw team en lokale agentschappen, stel je duidelijke communicatieregels op voor het informeren van de interne medewerkers, klanten, dealerorganisaties en hoofdkantoor, die cruciaal zijn om de doelstellingen te bereiken en de betrokkenheid te verhogen. Als Manager Marketing & Communication, ben je verantwoordelijk voor het organiseren van introductie-evenementen van nieuwe modellen, fabrieksbezoeken, klanten ervaringen en medewerkers- en dealer kick-off bijeenkomsten om ons merk te promoten en alle belanghebbenden op de hoogte te houden van de voortgang en volgende stappen van de organisatie en bedrijfsontwikkeling.

Job requirements

 • Academische achtergrond binnen het communicatiesegment;
 • Aangetoonde werkervaring in een vergelijkbare rol;
 • Vermogen om projecten op tijd en binnen budget af te ronden;
 • Vermogen om visie te geven en een ervaring bij het maken van een Marketing & Communicatie-strategie;
 • Proactief zijn en de directeuren begeleiden in hun activiteiten en strategie;
 • Ervaring met het verkoopproces in combinatie met een dealer netwerk of distributeurs;
 • Vermogen om mensen te motiveren en te coachen;
 • Sterke taalvaardigheden;
 • Goede teamspeler-vaardigheden en interpersoonlijke vaardigheden;
 • Analytisch en strategisch denkvermogen.

Remuneration

 • Goede arbeidsvoorwaarden (met inbegrip van pensioen, bonusregeling, vitaliteitsbudget, mobiliteitsplan);
 • Een uitdagende positie in een gezonde en internationale werkomgeving;
 • Veel vrijheid in de functie met ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Mogelijkheid tot hybride werken;
 • Collegiale, informele sfeer.

Location

Beesd

Publication date

06.03.2023

Contact person

Neeltje Meeldijk
M: +31 6 5207 2572

Q-Logic B.V. uses cookies to remember certain preferences and align jobs interests.
Close